DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
7

BOŽO LJUBIĆ Najveći rizik za BiH je pokušaj zadržavanja statusa quo

Izbori u BiH bez promjene Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda ne bi imali smisla budući da bez promjena nema implementacije izbornih rezultata, a samim tim ni ustroja niza institucija, upozorio je danas predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Božo Ljubić nakon proširene sjednice ovog tijela na kojoj je upravo problematika izbornog zakonodavstva bila jedna od središnjih tema, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

 

“Želim reći kako je čvrst i konsenzualan stav predstavnika Glavnoga vijeća i općenito hrvatskih političkih predstavnika da bez izmjena Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda izbori u BiH ne bi imali smisla”, naglasio je on, kazavši kako i pored toga što bi se izbori mogli formalno raspisati, ne bi se mogli implementirati rezultati, odnosno ne bi se mogli izabrati predsjednik i potpredsjednici Federacije, Vlada Federacije te Parlamentarna skupština BiH.

 

Samim tim one institucije koje bi se eventualno mogle implementirati, dodao je, ne bi imale smisla. Govoreći o tvrdnjama nekih kako su promjene Izbornog zakona i Ustava rizik za BiH, Ljubić je naveo kako je stav HNS-a da je upravo najveći rizik za BiH pokušaj zadržavanja statusa quo. Između ostalog, referirao se i na vrlo relevantnu sjednicu političkog komiteta britanskog Doma lordova koji su jasno rekli da BiH bez promjena ide u pravcu propadajuće države. Stoga pokušaji Hrvata za promjene Izbornog zakona idu u smjeru da se BiH stabilizira, kazao je Ljubić.

 

 

AUTOR Vecernji.ba
https://www.vecernji.ba/vijesti/najveci-rizik-za-bih-je-pokusaj-zadrzavanja-statusa-quo-1205932
 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.