DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
2

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović započeo službeni posjet Novom Zelandu susretom s novoizabranom premijerkom Jacindom Ardern, te predsjedateljicom Vrhovnog suda i administratoricom Vlade Dame Sian Elias

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović započeo je službeni dio dvodnevnog posjeta Novom Zelandu dočekom uz najviše državne počasti u rezidenciji generalne guvernerke Novog Zelanda u Wellingtonu. Nakon svečanog dočeka, u rezidenciji se susreo s predsjedateljicom Vrhovnog suda i administratoricom Vlade Novog Zelanda Dame Sian Elias.

 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović zahvalio je Dame Elias na toploj dobrodošlici, te istaknuo kako njegov posjet Novom Zelandu nije slučajan u ovom trenutku, kada se obilježava 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa naših dviju zemalja. Nakon susreta s Dame Elias, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović posjetio je Ratni nacionalni memorijalni park Pukeahu, te položio vijenac i odao počast svim palim pripadnicima vojske Novog Zelanda.

 

Nakon posjeta Ratnom memorijalnom parku, sastao se u zgradi Parlamenta Novog Zelanda i s novoizabranom premijerkom Jacindom Ardern. Na početku susreta, dr. Čović je čestitao premijerki Ardern preuzimanje nove dužnosti, te joj poželio uspjeh u nastavku karijere. Također je istaknuo zahvalnost Bosne i Hercegovine za svu pomoć i potporu koju nam je Novi Zeland pružio, te iskazao nadu u nastavak gradnje tradicijski dobrih odnosa. Na sastanku je bilo govora i o jačanju gospodarske suradnje, te mogućnostima ulaganja Novog Zelanda u Bosnu i Hercegovinu, posebice u domeni turizma.

 

Na kraju susreta, dr. Čović je pozvao premijerku Ardern u posjet Bosni i Hercegovini. Jučer se predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović sastao s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva u Aucklandu, i informirao o njihovom djelovanju. Na sastanku je pohvalio rad Društva, posebice istaknuvši ulogu koju ima u očuvanju svoga identiteta, jezika i kulture. Riječ je o većoj lokalnoj zajednici koja ima veliku društvenu funkciju. Društvo ima članstvo od 550 do 600 ljudi, te je najveća hrvatska organizacija u Novom Zelandu. Također je posjetio obitelj Simunovich, koja se bavi uzgojem maslina i po tome je jedna od najpoznatijih u ovome dijelu svijeta.

 

 

(predsjednistvobih.ba)
http://www.hdzbih.org/node/1978


 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.