DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
24

O AKTUALNIM ZBIVANJIMA Državni tajnik Milas održao sastanak s predstavnicima Hrvata iz Jajca

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u ponedjeljak, 23. listopada 2017. održao je sastanak s predsjedavajućim Općinskog vijeća Jajce Ivom Šimunovićem, predsjednikom Udruge "13. rujan" Darkom Samardžićem i predsjednikom Udruge jajačkih Hrvata u Zagrebu Antom Brtanom. Šimunović je predstavio aktualno stanje, te probleme i izazove s kojima se svakodnevno susreću Hrvati na području općine Jajce.

 

Trenutno je gorući problem nezaposlenost te iseljavanje. Naglasio je kako je, nakon devet mjeseci od lokalnih izbora i sedam mjeseci od početka konstituirajuće sjednice, 28. lipnja 2017. godine Općinsko vijeće Jajce dobilo službeno rukovodstvo. Predsjedavajući Općinskog vijeća Šimunović je predstavio i gospodarske potencijale koje općina Jajce nudi. Podsjetio je također da su, tijekom domovinskog rata svi Hrvati prognani s područja Općine, a cijela infrastruktura i stambeni objekti bili su devastirani i uništeni. Cjelokupnu obnovu, nakon oslobađanja Jajca, Hrvati su realizirali većinom vlastitim sredstvima.

 

Državni tajnik Milas je naglasio kako je unapređenje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini prioritet rada Vlade Republike Hrvatske. "Svjesni smo svih problema koji postoje, no tu je i potencijal za razvoj koji općina Jajce te Hrvati u tom dijelu BiH imaju. Na nama je, da partnerski i u suradnji, osiguramo platformu za realizaciju uspješnih ideja koje će rezultirati održivim ostankom i opstankom Hrvata u Jajcu", rekao je državni tajnik Milas te izrazio uvjerenje kako će današnji sastanak biti temelj za bolju suradnju Ureda i Hrvata jajačkog kraja.

 

"Sve naše aktivnosti i programi koje provodimo imaju jasan cilj – poboljšanje života naših ljudi u BiH. No osim konkretne potpore, važna poruka koju, kroz to i kroz svakodnevnu komunikaciju i posjete, šaljemo je – jedan smo narod. Tu smo za sve vaše potrebe, probleme, planove", rekao je državni tajnik Milas koji je još jedanput ponovio kako su povezivanje s Hrvatima u BiH, potpora povratku i ostanku te očuvanje jednakopravnosti strateški  interes Republike Hrvatske.

 

 

Autor mpd

https://direktno.hr/eu-i-svijet/dijaspora/drzavni-tajnik-milas-odrzao-sastanak-s-predstavnicima-hrvata-iz-jajca-101893/
 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.