DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
24

Izborna skupština Podružnice Osijek UBH Prsten

Redovita Izborna skupština osječke podružnice UBH Prsten održana je 10. listopada 2017. u prostorijama društva Žito d.o.o. u Čepinu (Ovčara). Skupštinu je otvorila Snježana Rebuš, predsjednica Podružnica te zahvalila na potpori tijekom dviju godina vodstva.


Predsjednica je pozdravila sve nazočne članove Udruge te istaknula da su dvije godine mandata brzo prošle, puno se radilo, stvarala nova prijateljstva i izmjenjivale priče i sjećanja bosanskih Hrvata. Zahvalila je svim članovima Izvršnog odbora koji su uvijek bili na raspolaganju, tajnici Podružnice i svim članovima bez kojih ”sve ovo ne bi bilo moguće”. Posebno je zahvalila počasnom predsjedniku Udruge bosanskih Hrvata Prsten Marku Pipuniću koji je davao veliku potporu stabilnosti Podružnice.
Skupštinu je vodio član Izvršnog odbora prof. dr. sc. Vlado Guberac.

 


Dnevni red od 14 točaka jednoglasno je prihvaćen. Nakon verifikacije broja nazočnih članova uslijedio je izbor radnih tijela Skupštine, zapisničara, ovjerovitelja zapisnika, Radnog predsjedništva, verifikacijske i kandidacijske komisije.
Izvješće o radu Podružnice UBH Prsten Osijek za razdoblje 11. 6. 2015. – 10. 10. 2017. podnijela je Predsjednica Podružnice Snježana Rebuš. Uz naše gospodarstvenike i osobe iz javnog života koji su članovi Izvršnog odbora Podružnica se može pohvaliti velikim zalaganjem, radom i djelima Kluba žena, Foruma mladih i Ogranka Đakovo. Od mnogih akcija Kluba žena, koje su navedene treba izdvojiti radni posjet Beču, Somboru, Tuzli, Jajcu, donaciju knjiga Osnovnoj školi u Orašju i humanitarnu akciju za štićenike doma sv. Vinka Paulskog. Forum mladih organizirao je razna druženja svojih članova, humanitarne akcije za obitelji u Odžaku, posjetio je i darovao štićenike Kuće nade u Odžaku, posjetio i darivao obitelji iz župa u Doboju i Žepču, aktivno sudjelovao u radu KUD-a ”Prsten” Osijek i organizirao turnir u igri Prsten. Od akcija članova Ogranka Đakovo treba izdvojiti: organizaciju hodočašća u Dragotin, posjet i obilježavanje pada grada Jajca i organizacija predivne Večeri članova i prijatelja UBH Prsten u Đakovu s više od 700 posjetitelja te organizacija humanitarnog turnira u malom nogometu.

 


Zamjenik predsjednice Podružnice Slavko Lozić podnio je financijsko izvješće. Istaknuo je dobro stanje financija, ali i zamolio sve članove da redovito obnavljaju svoju članarinu iz koje se ponajviše financira Podružnica.
Oba su izvješća prihvaćena jednoglasno i nakon pozitivnog nalaza Nadzornog odbora uslijedilo je razrješenje dosadašnjih članova Izvršnog odbora, Nadzornog odbora, predsjednice i zamjenika predsjednice. Predloženi su te izabrani novi članovi navedenih odbora, predsjednica Podružnice i zamjenik predsjednice Podružnice.
Za novu predsjednicu Podružnice Osijek jednoglasno je izabrana Ana Stanić, aktualna predsjednica Kluba žena osječke podružnice, a za zamjenika Jurica Antunović.

 

Novoizabrani članovi Izvršnog odbora: Slavko Lozić, Ivan Dominković, Želimir Orkić, Žarko Markanović, Drago Bagarić, Ivan Pandurević, Marjan Jerković, Snježana Rebuš, Ana Matijević, Marko Šimić, Pero Mijić, Kata Ravnjak, Žana Gamoš, Ivica Ivanković, Vlado Guberac, Ilija Marić, Drago Šubarić, Krunoslav Zmaić, Marko Pipunić i Ivanka Orkić.
Novi članovi Nadzornog odbora: Zrinka Bojčić, Ružica Mikola i Dražen Pandurević, a za likvidatora je izabrana Luca Jelečević.

 

 

Novoizabrana predsjednica Podružnice Osijek u svojem je govoru zahvalila svima na ukazanom povjerenju i časti, zamolila sve da budu maksimalna potpora u svim akcijama. U idućem razdoblju planira se posvetiti povećanju članstva, organizaciji druženja i edukativnih predavanja. Želi da i Forum mladih i Klub žena i Ogranak Đakovo budu i dalje aktivni nositelji organizacije i okupljanja širokog kruga članova.


Nakon službenog dijela Skupštine Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek obavijestio je  članove Skupštine o deblokadi upućivanja pacijenata iz Bosanske Posavine u KBC Osijek što će sigurno iznimno pomoći svim žiteljima tog područja. Marko Pipunić, domaćin Skupštine pozdravio je sve članove i prijatelje osječke podružnice, čestitao na dosadašnjem radu i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu. Druženje je nastavljeno na svečanom domjenku.

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.