lis

Zaklada Prsten na Sajmu stipendija

Na 13. sajmu stipendija i visokog obrazovanja, održanom 17. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, sudjelovala je i  Zaklada Udruge bosanskih Hrvata Prsten.

Drugu godinu zaredom Zaklada Prsten sudjeluje na Sajmu stipendija, a nositelji su projekta članovi Foruma mladih UBH Prsten, koji su posjetiteljima predstavili rad Zaklade i Udruge. Na prošlogodišnjem sajmu osmišljen je Hrvatski kutak, prostorno izdvojen i vizualno istaknut dio Sajma na kojemu se predstavljaju isključivo neprofitne organizacije, udruge i zaklade koje studentima nude stipendije za studiranje u Hrvatskoj.

Kako je u tijeku natječaj Zaklade Prsten za akademsku godinu 2017./2018., raspisan za 11 stipendija i otvoren do 27. listopada 2017., predstavljanje je bilo u pravom trenutku.

Osim u Zagrebu, Sajam stipendija i visokog obrazovanja održan je i u Rijeci, a nakon Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Francuske, Slovenije i Njemačke, ovogodišnja zemlja partner bila je Austrija. Koncept partnerstva osmišljen je s ciljem promicanja sustava visokog obrazovanja određene zemlje na sajmu i povećanja interesa hrvatskih studenata za studiranje u toj zemlji. Osim promoviranja specifičnih studijskih i stipendijskih programa dostupnih hrvatskim studentima zainteresiranim za studiranje u partnerskoj zemlji, Sajam je izvrsna prilika za promociju zemlje kao atraktivne odgojno-obrazovne destinacije za studente iz Hrvatske.

Svi zainteresirani više o Sajmu mogu saznati na internetskoj stranici http://www.stipendije.info/hr/sajam/o_sajmu.