ruj

Predstavnici Prstena na proslavi 22. obljetnice oslobođenja Jajca

Povodom obilježavanja 22. obljetnice oslobođenja kraljevskoga grada Jajca 13. rujna održana je prigodna proslava kojoj su, uz brojne uzvanike i goste iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nazočili i predstavnici Udruge "Prsten".

Proslava je počela svečanim mimohodom uz nošenje ratnih barjaka postrojbi koje su sudjelovale u vojno-redarstvenoj akciji Maestral, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane nakon trogodišnje okupacije oslobodile Jajce. Nakon mimohoda služena je misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje koju je predvodio fra Jure Tokalić, a počast žrtvama odana je i polaganjem vjenaca kod spomenika u središtu Jajca.

U sklopu obilježavanja te veličanstvene akcije održana je i svečana akademija, a proslava je završila prigodnim domjenkom uz bogat kulturno-umjetnički program upriličen za sve okupljene.

Svečanosti u povodu obljetnice oslobođenja nazočili su brojni uzvanici i gosti, među kojima i politički dužnosnici iz Hrvatske i BiH. Tim je povodom predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao kako se na taj dan u njemu miješaju osjećaji tuge zbog svih stradanja i ponosa zbog konačne pobjede.

U izaslanstvu Udruge "Prsten" bila je predsjednica osječke podružnice Snježana Rebuš  s dogradonačelnikom Đakova Antunom Galićem, a  zajedno s njima bili su i Prstenovci Slavko Lozić, Drago Bagarić, Antun, Ivanka i Ivo Tubanović, Franjo Milković, Vjeko Barišić i Mario Leonard Rebuš.