kol

Četvrti humanitarni turnir riječke podružnice Prstena, za Komušinu i Kondžilo

Humanitarni malonogometni turnir pod nazivom ”Spomenici budućnosti“ održan je 5. i 6. kolovoza 2017. godine u Sportsko-rekreativnom centru Ronjgi u Viškovu pokraj Rijeke.

Turnir su četvrtu godinu zaredom organizirali UBH Prsten - Podružnica Primorsko-goranske županije i Humanitarno-organizacijski odbor Komušina te Župa sv. Mateja i KUD Izvor, a svrha je prikupljanje sredstava za izgradnju nove zavjetne kapele na brdu Kondžilo, čuvenom marijanskom svetištu, kao i spomen-parka poginulim hrvatskim braniteljima Komušine i Teslića.

Na turniru je sudjelovalo 16 malonogometnih ekipa, a bodrilo ih je oko 1500 gledatelja pristiglih iz cijele Hrvatske pa i šire. Kako se turnir održava ljeti, svake godine posjećuju ga i Hrvati iz Austrije, Njemačke, Švicarske i drugih europskih zemalja, a ove godine bilo ih je čak i iz Kanade. Svi zajedno družili su se i nakon utakmica, uz izvornu glazbu i domaće specijalitete, a prihod prikupljen od kotizacija te prodaje hrane i pića, kao i donacija, procjenjuje se na oko 25 tisuća kuna. Organizatori će sredstva donirati Župi Komušina.