DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

svi
24

Obilježena 6. godišnjica Kluba žena

Radno-svečanim sastankom u prostorijama središnjice UBH Prsten u Zagrebu 24. je svibnja obilježena šesta godišnjica utemeljenja Kluba žena, jedne od sastavnica Udruge.


Na početku sastanka okupljene članice i prijateljice Kluba žena pozdravila je predsjednica Kluba Gordana Jelavić. Ukratko se osvrnula na proteklih šest godina, zaključivši kako je mnogo toga postignuto u tom razdoblju. Zahvalila je svima na dosadašnjoj suradnji te ujedno najavila buduće projekte, koje su potom predstavile članice Izvršnog odbora Kluba žena, voditeljice pojedinih projekata.

 


Uz već realizirani projekt – definiranje članstva Kluba žena, u sklopu kojeg je potkraj travnja održano i proljetno okupljanje, a koje su organizirale i realizirale Gordana Jelavić i Marina Huss, predstavljeni su i ostali projekti kroz koje će djelovati Klub žena.


Tako je u tijeku redefiniranje dijela internetske stranice Udruge i pokretanje foruma Kluba žena, svojevrsne platforme na kojoj će članice Kluba moći razmjenjivati korisne informacije. Voditeljica tog projekta je Ana Djak, ujedno članica Foruma mladih.

 

Zatim, organizacijska i logistička potpora tijelima upravljanja UBH Prsten, koja je postojala i prije te se dodatno razvija pod vodstvom Verice Biškić, a realizirana je i prigodom nedavno održanog humanitarnog koncerta ”Ja ljubim” za Zakladu ”Prsten“.


U sklopu projekta Organizacija stručnih predavanja, za koji je zadužena Eva Mijatović, u planu je nekoliko predavanja eminentnih predavača, od kojih će jedno biti realizirano u jesen ove godine, a ostala iduće.


Projekt Očuvanje tradicije pod vodstvom Vere Rede podrazumijeva različite radionice na kojima bi zainteresirane članice naučile neke tradicijske vještine poput tkanja i izrade tradicijskog nakita te se pobliže upoznale s pojedinim običajima kao što je, primjerice, tradicionalno tetoviranje Hrvatica u BiH.


Projekt Kultura, koji vodi zamjenica predsjednice Kluba žena Dragica Šamija, uz promociju Udruge obuhvaća organizaciju i održavanje raznih kulturnih događanja, a trenutačno je u planu promocija književnih djela autora podrijetlom iz BiH. U sklopu tog projekta bit će objavljen na internetskoj stranici Udruge i Nagradni natječaj za najbolju priču i najbolju fotografiju na temu BiH.


Za kontakt sa srodnim udrugama, projekt koji također podrazumijeva promociju Udruge Prsten, zadužena je Marija Trogrlić, a za ovu je godinu u planu posjet dvjema udrugama – ”Kragulj“ u Svetoj Nedelji i ”Vukovarske majke“ u Zagrebu i Vukovaru.


Svaki od navedenih projekata uz voditeljicu ima i tim zadužen za provedbu, a kako je istaknula i predsjednica Kluba, novi prijedlozi i ideje uvijek su dobrodošle, kao i nove članice i prijateljice Kluba žena.


Nakon predstavljanja plana rada za tekuću godinu po projektima, uslijedilo je međusobno upoznavanje i druženje okupljenih članica uz prigodan domjenak, s domaćim proizvodima koje su pripremile članice Kluba žena.
 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

Klub žena

KLUB ŽENA

 

Klub žena osnovan je 25. svibnja 2011. Temeljni cilj Kluba jest humanitarno i kulturno djelovanje.

Tijekom godine Klub organizira:

- humanitarne akcije
- stručna predavanja
- obilazak krajeva u Bosni i Hercegovini, suradnja sa srodnim udrugama žena u BiH i Hrvatskoj
- različita kulturna događanja(promocije književnih djela, tribine, predavanja)
- suradnju s drugim organizacijama i udrugama za zaštitu i promicanje prava žena
- njegovanje kulturnih običaja i tradicije bosanskih Hrvata.

 

Voditeljica Kluba žena bira se na dvije godine s mogućnošću ponovnog izbora.

Voditeljica Kluba 2011-2012 Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2012-2013 Anđa Mandić

Voditeljica Kluba 2014-2017 Gordana Jelavić

Zamjenica voditeljice: Dragica Šamija
 

ČLANSTVO

- Članice Kluba žena mogu biti sve  članice Udruge Prsten. Klub žena djeluje u skladu s odredbama Statuta Udruge.

 

SASTANCI Kluba

Sastanci se održavaju prema dogovoru jednom mjesečno u prostorijama Udruge, Ulica grada Vukovara 235.
Izvanredne sastanke saziva voditeljica Kluba.
Članice Kluba obavještavaju se o sastancima mailom ili sms-porukama.

 

IZDAVAČKA DJELATNOST

Članice Kluba mogu sudjelovati u pripremama za izdavanje časopisa Prsten, kako tiskanog tako i E-časopisa.
 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.