DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

tra
21

Koncert klasične glazbe u Svetoj Nedelji

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji u suradnji s Ogrankom UBH Prsten Sveta Nedjelja organizirao je 21. travnja koncert klasične glazbe pod nazivom ”Musique de chambre à deux“. U prepunoj župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca nastupili su glazbenici Carolina Blašković na violini i Ermin Tkalec na glasoviru.


”Večerašnjim koncertom na kojem će nastupiti vrhunski mladi glazbenici nastavljamo tradiciju održavanja koncerata klasične glazbe u našem gradu. Iznimno nam je drago što naši umjetnici dolaze direktno iz Londona gdje se usavršavaju na prestižnoj glazbenoj akademiji 'Royal Collegeof Music', a za svoj su koncertni program odabrali neka od najzahtjevnijih djela koja su vrhunac komornog muziciranja dua violine i glasovira,” kazao je tom prigodom predsjednik Ogranka Matice hrvatske Ivica Kapuđija te istaknuo: ”Posebno nam je zadovoljstvo što nam se u organizaciji i realizaciji ovog koncerta pridružila Udruga Prsten – Ogranak Sveta Nedjelja, uz čiju smo pomoć uspjeli ostvariti gostovanje uspješnih mladih umjetnika u našem gradu.“ U ime Udruge zadovoljstvo ostvarenom suradnjom izrazio je i predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka, koji je također nazočio koncertu, kao i brojni članovi svetonedeljskog ogranka.

 


Bio je to prvi koncert iz 4. ciklusa koncerata klasične glazbe po svetonedeljskim crkvama i kapelicama, a ovom su prigodom violinistica Carolina Blašković i pijanist Ermin Tkalec izveli program s djelima Ludwiga van Beethovena i norveškog skladatelja Edwarda Griega.


Projekt koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama pokrenut je 2014. godine, a glavni programski ciljevi tog ciklusa koncerata klasične glazbe jest potreba ostvarivanja projekata koji promoviraju mlade glazbenike i stvaraju platformu za suradnju s njihovim renomiranim kolegama, uz očuvanje bogate hrvatske glazbene baštine koju je prijekopotrebno predstaviti široj publici. Glavni pokrovitelji bili su Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica grada Svete Nedelje te Zagrebačka županija, a koncert je organiziran u suradnji sa župama na području Svete Nedelje.
 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.