DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

vlj
10

Radno u Forumu mladih osječke podružnice

Članovi Foruma mladih Podružnice Osijek, poznati po svojoj radišnosti i timskom duhu, i ove su akademske godine krenuli ”punom parom“. Od jeseni su proveli već nekoliko aktivnosti, a neke su još u pripremi.


Počeli su već tradicionalnim posjetom Vukovaru, gdje su obišli sve znamenitosti vezane uz Domovinski rat.

 


 

Jedan od najvećih njihovih projekata, koji traje već duže vrijeme i na koji su posebno ponosni, svakako je Kulturno-umjetničko društvo ”Prsten” iz Osijeka u kojem su aktivni od osnutka. KUD trenutačno broji 20 članova, a dosad je nastupao na svečanim večerama Udruge Prsten u Osijeku, Zagrebu i Đakovu, a ovo se ljeto planira predstaviti i na Đakovačkim vezovima.

 

 

Forumovci iz Osijeka nisu zaboravili ni mlade ni stare u Bosni i Hercegovini. Naime, za Božić su posjetili djecu u Kući nade u Odžaku, s kojima surađuju i kojima pomažu već dugi niz godina. Darovali su im 50-ak prigodnih poklon-paketa, kao i pribor potreban za održavanje radionica. 

 

 

Također, darivali su i obitelji na području Županije Posavske s paketima robe široke potrošnje potrebne u svakom kućanstvu.

 

 

 

Mladi iz osječke podružnice Prstena redoviti su darivatelji krvi u KBC-u Osijek, i to najmanje triput godišnje. Ne treba zaboraviti ni rekreaciju koju redovito provode od početka studenog i koja im je ujedno svojevrsni teambuilding. 

 

Osječki Forumaši sastaju se dvaput mjesečno u prostorijama Podružnice, gdje održavaju službene sastanke i druže se uz razne društvene igre. Posebno njeguju tradicionalnu igru Prsten te i ove godine pripremaju turnir, čime ujedno pokazuju kako nisu zaboravili svoje korijene ni običaje svojih predaka.


Tradicionalni turnir u Prstenu u organizaciji Foruma mladih Osijek održat će se 18. veljače 2017. godine, svi su pozvani i dobrodošli.

 


 

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.