DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

pro
10

Božićna humanitarna akcija Foruma mladih – Mladi mladima 2016.

Uz pregršt darova koje su dobili s raznih strana tijekom boravka u Zagrebu, vjerujemo kako su djeca u Sarajevo ponijela i lijepe dojmove koji će se s vremenom pretočiti u uspomene, a uvjereni smo da će se naši mladi iz Udruge Prsten i ubuduće založiti kako bi u nekim novim susretima stvarali i nova lijepa sjećanja, kako njima tako i svima onima koji sudjeluju i pomažu ovu hvalevrijednu akciju naših Forumaša

 

 

Forum mladih nastavlja s humanitarnom akcijom Mladi mladima, koju iz godine u godinu provode uoči božićnih blagdana. Do sada su darivali više od 150-oro djece odlazeći u domove diljem Bosne i Hercegovine, a ove su godine organizirali dolazak djece iz Stadlerove kuće "Egipat" - Doma za nezbrinutu djecu iz Sarajeva na advent u Zagreb.

 

Adventska čarolija u Zagrebu za djecu iz Sarajeva

 

Šesnaestero djece u dobi od 3 do 18 godina, u pratnji četiri časne sestre koje vode dom i dvoje volontera, boravili su u Zagrebu od 9. do 11. prosinca 2016. godine. U hrvatsku prijestolnicu stigli su u petak u večernjim satima, a bili su smješteni u Samostanu  sestara Služavki Malog Isusa na Ksaveru.

 

 

Drugi dan boravka u Zagrebu Forumaši su za goste iz Sarajeva pripremili iznimno bogat program s kojim su počeli već od ranih jutarnji sati. Tako su tijekom prijepodneva posjetili Tehnički muzej i Zoološki vrt, a nakon ručka uputili su se u središte grada gdje ih je čekala prava adventska čarolija.

 

Najprije su prošetali Donjim gradom, nakon čega je uslijedila vožnja božićnim tramvajem, a potom i uspinjačom, te ponovno šetnja uz razgledanje i Gornjeg grada.

 

 

Adventsku čaroliju u Zagrebu okrunilo je klizanje u atriju Klovićevih dvora, gdje su se članovima Foruma mladih na čelu s predsjednikom Filipom Biškićem pridružile i članice Kluba žena koje su prigodnim paketićima darivale djecu. Zajedno s njima bili su predsjednik Udruge Mijo Marić i glavni tajnik Marjan Biškić, a na poziv Foruma mladih odazvala se i veleposlanica BiH u RH Renata Paškalj.

 

 

Zadnjeg dana boravka u Zagrebu djeca iz Sarajeva u pratnji časnih sestara i volontera te članova Foruma mladih, koji su bili s njima cijelo vrijeme u ulozi domaćina, posjetili su Kaptol i sudjelovali na misnom slavlju treće adventske nedjelje u zagrebačkoj katedrali, a nakon ručka u ranim poslijepodnevnim satima uputili su se natrag u Sarajevo.

 

 

Uz pregršt darova koje su dobili s raznih strana tijekom boravka u Zagrebu, vjerujemo kako su djeca u Sarajevo ponijela i lijepe dojmove koji će se s vremenom pretočiti u uspomene, a uvjereni smo da će se naši mladi iz Udruge Prsten i ubuduće založiti kako bi u nekim novim susretima stvarali i nova lijepa sjećanja, kako njima tako i svima onima koji sudjeluju i pomažu ovu hvalevrijednu akciju naših Forumaša.

 

Otvorili su svoja vrata i svoja srca


ZOOloški vrt otvorio je svoja vrata i pridružio se akciji Foruma mladih, a djeca su mogla uživati gledajući prekrasne divlje životinje. Sudjelovali su i u kićenju božićnog drvca na Zebrinu trgu u ZOO-u, gdje im se pridružio i ravnatelj ZOO-a Damir Skok.


U Tehničkom su muzeju djeca, zahvaljujući Turističkoj zajednici Grada Zagreba i upravi Muzeja, s velikim zanimanjem razgledala Laboratorij Nikole Tesle, gdje im je vodič pokazao Tesline pokuse, a ušli su i u Rudnik te u Planetarij.


Nakon duge šetnjevaljalo je nešto i pojesti, a za to su se pobrinuli u Ožujsko pubu Maksi na Borongaju. Djelatnici su male goste darivali i prigodnim paketićima. Prije povratka djeca su s pratnjom osjetila i dašak Sarajeva u restoranu Sofra Green Gold, koji je također otvorio svoja vrata i svoja srca te ugostio mališane, a slatkištima ih je razveselio i Djed Božićnjak u božićnom tramvaju.Vrhunac adventske čarolije u Zagrebu, klizanje u Klovićevim dvorima, omogućila im je tvrtka All4events.


I ove godine akciju su podržali i pomogli glumci iz Gradskog kazališta mladih Vitez, koji su u Studentskom domu “Stjepan Radić“ izveli humanitarnu predstavu “Svastike“.

 

 

Autor: Marija Trogrlić

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.