DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

tra
3

3. međunarodni dan sporta za razvoj i mir - Forum mladih UBH Prsten za svjetski razvoj i mir putem sporta

U travnju 2014. godine Ujedinjeni narodi i Međunarodni olimpijski odbor potpisuju povijesni sporazum s ciljem osnaživanja suradnje tih dviju organizacija na najvišoj razini. Sporazum naglašava da MOO i UN dijele jednake vrijednosti za doprinos miru i boljem svijetu kroz sport kao univerzalnoj vrijednosti čovječanstva.

 

 

U rujnu 2015. godine Ujedinjeni narodi prihvaćaju rezoluciju Program za održivi razvoj 2030. u kojoj se nalazi akcijski plan za globalni prosperitet, planetu i čovječanstvo. Uloga sporta opisana je kao ključna u ostvarivanju razvoja i mira, promicanju tolerancije i poštovanja, osnaživanju žena i mladih te pojedinaca i društva u cijelini.

 

Tim je povodom obilježavanjem 3. Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir na Zagrebačkom Velesajmu održan malonogometni turnir u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode.

 

 

Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa redom predstavljajući različite institucije i organizacije s ciljem međusobnog povezivanja i slanja poruke zajedništva u ostvarivanju boljeg društva.

 

Prve utakmice odigrale su ekipe novinara Hrvatske televizije i glumaca Satiričkog kazališta Kerempuh te Hrvatskog Crvenog križa (Red Cross All Stars) i Hrvatske olimpijske obitelji. U međusobnim susretima sudjelovale su i dvije malonogometne ženske ekipe, MNK Alumnus i MNK Kozakiv, kao i niz drugih, među ostalim, Europske sveučilišne igre 2016, Klub Alpbach Hrvatska, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Forum mladih Udruge Prsten, Coca-Cola i Klub mladih Moslavina.

 

Prije samog početka svi su kapetani ekipa svečano potpisali Certifikate obećanja za stvaranje partnerstva u postizanju Ciljeva održivog razvoja.

 

 

Za momčad Foruma mladih nastupio je predsjednik FM-a Tonči Visković, njegov zamjenik Filip Biškić, stipendist Stipo Dajaković i članovi Juro Šokčević i Ivan Šošić. Nakon tri pobjede u finalu ih je dočekala odlična i uigrana momčad Fakulteta političkih znanosti te FM gubi u finalu sa 6:3.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.