DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

pro
11

Mladi glumci iz Viteza i Forum mladih Prstena u humanitarnoj akciji

U prepunoj dvorani kina Forum u Studentskom domu “Stjepan Radić“ amaterski glumci Gradskog kazalište mladih iz Viteza  11. prosinca 2015. godine odličnom izvedbom hit-predstave Šmizle nasmijali  su stanare popularne Save i sve ostale koji su došli pogledati ovu popularnu komediju

 

Pripremio: Forum mladih

 

U ovogodišnjoj akciji prikupljanja sredstava za veliku božićnu humanitarnu akciju “Mladi mladima“ u kojoj Forum mladih i Klub žena svake godine zajednički organiziraju prikupljanje igračaka i slatkiša, pakiranje i dostavu više od 150 paketića za malene u domovima za nezbrinutu djecu i djecu s posebnim potrebama diljem gradova BiH, pridružili su se na poziv predstavnika mladih UBH Prsten i glumci grada Viteza okupljeni u GKM-u Vitez.

 

Prepunu dvoranu  na Savi pozdravio je predsjednik Foruma mladih Tonči Visković i zahvalio  u ime UBH Prsten svima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanju u humanitarnoj akciji “Mladi mladima“. Voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević zahvalio je na pozivu i izrazio zadovoljstvo zbog gostovanja u Zagrebu koje im uvijek ostane u lijepom sjećanju i doprinosu u božićnoj akciji. Pozdravio je gledatelje, a posebno  mlade Vitežane i Vitežanke koji studiraju u Zagrebu.

 

Predstavom se izmjenjuju melankolični i veseli tonovi te životne priče začinjene pikantnim crnim humorom. Kad se u jednoj lokalnoj kafani okupi sedam različitih mladih junakinja kojima je cilj da se izvuku iz siromaštva, nezaposlenosti, spase od nasilnog dečka, naprave nešto od svojih života u besperspektivnoj sredini u kojoj su osuđene na polagano umiranje, vlasnica kafane predloži osnivanje ženskog benda. Na audiciji se okupe sve junakinje koje svoje različite karaktere i  sudbine isprepletu nesebičnim prijateljstvom koje se razvilo vježbanjem na probama i radom u lokalu. I upravo to prijateljstvo koje je nastalo među ženama u teškim životnim situacijama kruna je njihova druženja. Veseli, vrckavi, duhoviti dijalozi mladih glumica izazivaju salve smijeha u publici. 

 

Mladi glumci, srednjoškolci i srednjoškolke iz Viteza s predstavom Šmizle nastupaju jednom tjedno već godinu i pol dana, a izveli su je u gotovo svim gradovima BiH. Predstava je osvojila  velik broj nagrada i festivala na domaćoj i međunarodnoj sceni, a posebno se izdvajaju osvojeni 13. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH i Aplauz fest 05. U predstavi igraju Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Tekst je napisao Miroljub Nedović, a režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Izvršni je producent predstave Ivan Sajević.

Sva sredstva od ulaznica namijenjena su u humanitarne svrhe. Prodano je 380 karata te prikupljeno više od 10 tisuća kuna. Hvala svima od srca na odazivu tradicionalnoj božićnoj akciji “Mladi mladima“!

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.